انواع شرکت های تجاری و تعاریف آنها
منتشر شدهانواع شرکت های تجاری کدامند؟
به لحاظ کلی انواع شرکت های تجاری را میتوان به چهار دسته تقسیم نمود:
۱) شرکتهای اشخاص؛ ۲) شرکتهای سرمایه؛ ۳) شرکتهای مختلط؛ ۴) شرکتهای دولتی که ذیلاً به توضیح هر یک از این موارد خواهیم پرداخت.
تعریف شرکتهای اشخاص
شرکتهای اشخاص شرکت هایی هستند که شخصیت شریک در این گونه شرکتها اهمیت بسیار داشته و اعتبار شرکت بستگی به اعتبار شرکا دارد و سرمایه شرکت نقش عمده را ندارد، مانند شرکتهای تضامنی و نسبی که شرکا در نتیجه آشنایی و روابط نزدیک و اعتمادی که با یکدیگر دارند اقدام به تشکیل شرکت مینمایند.
شرکتهای سرمایه یعنی چه؟
در شرکتهای سرمایه، مانند شرکتهای سهامی و شرکتهای با مسئولیت محدود بر خلاف شرکتهای اشخاص، شخصیت شرکا اهمیتی ندارد و شرکا فقط تا میزان سرمایهای که در شرکت گذاشتهاند، مسئول تعهدات و فروش شرک میباشند و چنانچه فروض و بدهیهای شرکت از دارایی و سرمایه آن بیشتر باشد، طلبکاران حق رجوع به شرکا را ندارند
شرکتهای مختلط چیست؟
شرکتهای مختلط عبارتند از شرکتهایی که از دو دسته شریک تشکیل میشوند؛ دسته اول شرکایی که مسئولیت نامحدود دارند و دسته دوم شرکایی که مسئولیت محدود دارند مانند شرکتهای مختلط غیرسهامی و شرکتهای مختلط سهامی. این نوع شرکتها ترکیبی هستند از شرکتهای سرمایه و شرکتهای اشخاص که در آن شرکای ضامن، کار و صنعت و لیاقت و استعداد خود را در شرکت میگذارند و به طور نامحدود مسئولیت اعمال خود را قبول میکنند
تعریف شرکتهای دولتی
نوع خاصی از شرکتهای تجاری که نه جزء شرکتهای سرمایه و نه جزء شرکتهای اشخاص محسوب میشوند شرکتهای دولتی هستند، شرکتهای دولتی از انواع شرکتهای تجاری محسوب میشوند ولی تأسیس، اداره، انحلال و نظارت بر فعالیتهای آنها تابع قواعد خاصی بوده که در قوانین پیش بینی شده است.
ماده ۳۰۰ لایحه اصلاحی قانون تجارت، شرکتهای دولتی را تابع قوانين تأسیس و اساسنامه خود دانسته و در مواردی که در اساسنامه شرکتهای دولتی قید نشده تابع قانون تجارت دانسته است.
اقسام شرکتهای تجاری
طبق ماده ۲۰ قانون تجارت، شرکتهای تجارتی بر هفت قسم است:
۱) شرکت سهامی؛
۲) شرکت با مسئولیت محدود؛
۳) شرکت تضامنی؛
۴) شرکت مختلط غیرسهامی؛
۵) شرکت مختلط سهامی؛
۶) شرکت نسبی؛
۷) شرکت تعاونی تولید و مصرف.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان به شماره ۰۹۱۸۹۴۱۴۲۸۱ تماس حاصل فرمایید.