تحلیل فاندامنتال فارکس؛ عوامل تأثیرگذار بر بازار
منتشر شدهمسائل و عواملِ اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دنیا، بر روی بازار مالی تاثیر زیادی دارند. درواقع تحلیل فاندامنتال یا تحلیل بنیادی، به بررسی این عوامل و تحرکات بر روی بازار جهانی فارکس میپردازد. در این مطلب دربار ه عوامل مؤثر در تحلیل فاندامنتال فارکس صحبت خواهیم کرد. برای کسب اطاعات بیشتر میتوانید به وبسایت اکونومیک مراجعه کنید.
تفاوت تجزیه و تحلیل فاندامنتال با تکنیکال
تحلیل و تجزیه فاندامنتال باعث میشود تا معاملهگران و سرمایهگذاران بینش دقیقی دربارة سلامت اقتصادی کشورهای مختلف کسب کنند و درمورد خرید و فروش ارز، تصمیمات درستی بگیرند. درحالیکه تحلیل تکنیکال، شامل بررسی نمودارها برای شناسایی الگوها یا روندها میشود، تحلیل فاندامنتال به بررسی گزارشهای دادههای اقتصادی و اخبار روز میپردازد. با تجزیه و تحلیل این عوامل، معاملهگران میتوانند روندها را شناسایی کنند، تغییرات پیشرو قیمتها را پیشبینی کرده و براساس تأثیرات مورد انتظار رویدادهای اقتصادی بر قیمت ارز، تصمیمگیری کنند.
عوامل و شاخصهای تأثیرگذار بر تحلیل فاندامنتال فارکس
همانطورکه اشاره کردیم عوامل مختلفی در بازارهای مالی تأتیر میگذارند. جزئیات اقتصادی کشورهای مختلف معمولاً طی گزارشاتی، توسط دولتها و سازمانهای خصوصی منتشر میشوند. این گزارشات ابزاری برای سنجش عملکرد اقتصادی کشورها بهشمار میروند؛ بهطوریکه با آن میتوان سلامت اقتصادی یک کشور را براساس عوامل و سیاستهای مختلفی، اندازهگیری کرد. درنهایت با این گزارشها میتوان فهمید که اقتصاد یک کشور بهبود یافته است یا خیر. در بازار فارکس، هرگونه تغییر و انحراف از یک روند یا هنجار، میتواند بر روی قیمتها تأثیر بگذارد.
- نرخ بهره: تغییرات در نرخ بهره، میتواند تأثیرات زیادی بر ارزش پول بگذارد؛ بهطوری که هرچه نرخهای بهره بالاتر باشد، جذب سرمایهگذاری بیشتر و تقاضا برای ارز افزایش پیدا میکند و درنتیجه ارزش ارز بیشتر خواهد شد.
- نرخ تورم: زیاد بودن تورم، باعث کاهش قدرت خرید ارز میشود و درنتیجه ارزش آن را کم میکند. درواقع نرخ تورم کمتر، به عنوان یک ارزش مثبت برای ارز محسوب میشود.
- دادههای اشتغال: اگر کشوری رشد شغلی مناسبی داشته باشد، اقتصاد سالمتری خواهد داشت که باعث افزایش ارزش ارز میشود؛ ازطرفی بالارفتن نرخ بیکاری در یک کشور، باعث کاهش ارزش ارز خواهد شد.
- رشد تولید ناخالص داخلی: این معیار بهعنوان گستردهترین معیار اقتصاد یک کشور در تحلیل فاندامنتال فارکس درنظر گرفته میشود و نشان میدهد ارزش کل بازار همة کالاها و خدمات تولیدشده در یک کشور، در طول یک سال معین، چقدر است.
- رویدادهای ژئوپلیتیک: جنگها و درگیریهای بین کشورهای مختلف و بیثباتیهای سیاسی، میتواند کشور را از لحاظ اقتصادی وارد بحران کند و بر ارزش پول آن اثر منفی بگذارد.
- تولید صنعتی: این شاخص نشاندهندة تغییر در تولید کارخانهها، معادن و تأسیسات در یک کشور است؛ همچنین میتوان میزان استفاده از ظرفیت هر کارخانه را مشخص کرد. کشوری ایدئال است که شاهد افزایش تولید با حداکثر ظرفیت خود باشد.
- سیاستهای بانک مرکزی: تصمیماتِ اقتصادیِ بانک مرکزی، میتواند تأثیر قابل توجهی بر ارزش پول بگذارد؛ تصمیماتی مانند، تغییرات نرخ بهره و تعدیل سیاستهای پولی.
- شاخص قیمت مصرفکننده (CPI): این شاخص شامل گزارشی است که تغییرات قیمتی بیش از ۲۰۰ کالای مصرفی را اندازهگیری میکند و با صادرات یک کشور مقایسه میکند. درنهایت میتوان دریافت که یک کشور درحال کسب درآمد یا ضرر برای محصولات و خدمات خود است.
سخن آخر
باتوجه به اینکه وضعیت اقتصادی یک کشور با شاخصهای اقتصادی آن اندازهگیری میشود، میتوان گفت که تغییرات این شاخصها، بهطور مستقیم بر قیمت و حجم پول یک کشور تأثیرگذار است. معاملهگران، تجزیه و تحلیل فاندامنتال را با تحلیلهای دیگر همچون تحلیل تکنیکال، بهکار میگیرند تا تصمیمگیری معاملاتیِ آگاهانه و دقیقتری داشته باشند. آنها با درک عوامل اقتصادیِ اساسی که بر ارزش ارز تأثیر میگذارند، بهتر میتوانند حرکتهای بازار را پیشبینی کرده و از آن بهره ببرند.